Esikoululaisen huone

Liityn niiden joukkoon, jotka toteavat lasten kohdalla ajan rientävän. Muutoskohteen lapsesta on tullut esikoululainen. Tämä on jännittävää aikaa koko perheelle.

Yksi näkyvimmistä muutoksista tässä elämän vaiheessa on varmasti oman huoneen muuttaminen lapsen tarpeita vastaaviksi ergonomia-asioita hyödyntäen. Huoneeseen ostetaan esim. sänky, kirjoituspöytä tai lisää säilytystilaa.

Tehdään lapsen kanssa yhteinen ostosreissu Ikeaan. Lapsi on innoissaan, kun saa olla mukana päättämässä itselle tärkeistä asioista.

SÄNKY

Sänky on huoneen tärkein huonekalu. Yleensä tässä vaiheessa viimeistään huomioidaan sängyn jatkettavuus, jotta sänky palvelee kasvavaa lasta myöhemminkin. Muutoskohteessa uusittiin sängyn lisäksi myös patja. Kehon painon mukaan huomioitu patja parantaa unen laatua merkittävästi. Ilmojen viiletessä untuvapeitto lisää nukkumismukavuutta. Hyvä unenlaatu on tärkeää kaiken ikäisille!

Lapset haaveilevat usein kerrossängystä. Tässä kohteessa kerrossänky oli ehdoton valinta. Pieneen huoneeseen kerrossängyllä saatiin mukavasti lisätilaa. Sängyn alla on kiva lueskella ja pelata yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Mukaan mahtuu myös muutama pehmolelu!

KIRJOITUSPÖYTÄ JA -TUOLI

Kirjoituspöytää ja -tuolia hankkiessa on hyvä huomioida ergonomia-asiat, jotta työskentely tuntuu mukavalta. Muutoskohteeseen valittiin kirjoituspöytä, jonka sai näppärästi osittain kerrossängyn alle. Tällä tavalla saatiin lisätilaa lattialle.

SÄILYTYSTILA

Lapsen huoneessa oli hyvin säilytystilaa vaatteille liukuovikaapiston ansiosta. Päivittäisten tavaroiden säilytysratkaisuksi valittiin Ikean seinään kiinnitettävä säilytyskokonaisuus, jota on saatavana eri kokoisina. Lapsen huone on eteisen vieressä, joten säilytystelineestä saa nopeasti otettua repun ja nappulakengät mukaan. Vauhtia tämän ikäisillä lapsilla riittää vaikka muille jakaa!

 

VALAISTUS

Huonekalujen uusimisen yhteydessä kartoitettiin myös valaistus. Pimeän kauden lähestyessä tarvitaan erilaista valaistusta tilanteen mukaan. Kattovalaisin antaa hyvää yleisvaloa, työskentelyä varten tarvitaan pöytävalaisin ja esim. paperisella koristevalosarjalla viimeistellään tunnelma.

 

Esikoululaisen huoneessa on paljon väriä tekstiilien ja pehmolelujen ansiosta, joten seinät maalattiin pehmeän valkoisiksi harmonian säilyttämiseksi.

Lapsi luonnollisesti viimeistelee huoneen ilmeen itse lukuisilla pehmoleluilla, joilla on tärkeä merkitys viihtyisyyden ja turvallisuuden tunteen kannalta!

Tästä on hyvä jatkaa lämpimien syysvärien siivittämää esikoululaisen jännittävää matkaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syysterveisin Maarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s