Parempi arki

Hyvää marraskuuta!

 

Kesä on takanapäin samoin syyshommat. Puutarhat, pihat ja mökit on laitettu talvikuntoon. Kevään kukkasipulit istutettu ja pensaat leikattu.

Tiesithän, että kukkasipuleita ja istutuksia voi istuttaa niin kauan kunnes maa on sula. Eli vielä ehtii ainakin täällä etelässä.

Nyt kun vietämme enemmän aikaa kotona huomaamme, että kotia voisi ehostaa kevyesti. Tehdä arjesta toimivampaa ja kauniimpaa!

Itse aloitin saunasta! Pesin ja hioin kuivuneet lauteet ja käsittelin ne Supi Saunavahalla. Ja kas kummaa. Sauna näyttää aivan uudelta ja siistimmältä! Nyt sinne on miellyttävämpi mennä.

Istuin mukavuutta parantaa selkätuki ja saunatyynylle on hyvä kallistaa pää, jos haluaa pötkötellä lauteilla. Kiukaan kiviä suositellaan vaihdettavaksi jopa kerran vuodessa, joten nekin voi tarkistaa tässä vaiheessa. Kosteiden löylyjen saamiseksi kannattaa latoa kivet puolihuolimattoman kevyesti niin, että vastukset näkyvät. Näin saunahetkestä tulee huomattavasti miellyttävämpi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vasemmalla kuivunut laude ja oikealla Sauna Vahalla käsitelty laude. Saunatonttu valvoo hommaa tarkkana!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vesipisara pysyy pinnalla, joten käsittelyainetta on riittävästi lauteen pinnalla. Lauteet on käsitelty värittömällä aineella, jotta puun oma sävy tulee hyvin esiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavaksi on vuorossa keittiö. Kaakelit olivat siistit, joten maalasin betoninharmaat saumat valkoisiksi Saumafix Kaakelisaumojen kunnostusaineella. Ennen käsittelyä saumat puhdistettiin Mellerud saumanpuhdistajalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saumat puhdistetaan Mellerud saumanpuhdistajalla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saumauksen helpottamiseksi leikkasin putkilon yläpään poikki ja käytin levittämiseen sientä. Putkilon päässä on sieni, mutta omat voimani eivät riittäneet putkilon puristamiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmis keittiön välitila

Pienellä panostuksella ja kohtuullisella kustannuksella saatiin yllättävän paljon aikaan. Saumafix maksoi n. 20,- ja sillä käsittelee n. 10 – 20 m2 riippuen sauman leveydestä ja laattojen koosta. Tuote soveltuu myös märkätilojen lattiasaumoihin sekä sisä- ja ulkokäyttöön. Mellerud-saumanpuhdistajan hinta oli n. 10,-.

 

Viikonlopputerkuin!

Maarit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s